2016-03-21 16:04

Διοργάνωση σειράς ομιλιών με τίτλο «Ο Μύθος στην Εκπαίδευση»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ) σας ενημερώνει ότι την 1η Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, διοργανώνει την 6η κατά σειρά εκδήλωση με τίτλο: “Η λειτουργία του μύθου στη συγκρότηση του υποκειμένου: Ψυχαναλυτική προσέγγιση”. Το θέμα της Εκδήλωσης θα αναπτύξει ο κ. Γκάρο Εσαγιάν, ψυχίατρος - ψυχαναλυτής και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ροδόπης ΟΡΦΕΑΣ, στο πλαίσιο σειράς ομιλιών  με τίτλο «Ο Μύθος στην Εκπαίδευση» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Ελένη Μπολιάκη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

www.paratiritis-news.gr/article/189098/list.php?ct=21

www.xronos.gr/ekdiloseis/endiaferoysa-kai-zontani-omilia

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ), με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Θερβάντες (1616-2016),  σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει στις 12 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής με θέμα: “Ελληνικές φιλοσοφικές και μυθολογικές ψηφίδες στον Δον Κιχώτη - Παιδαγωγική διάσταση του έργου”. Το θέμα της εισήγησης θα αναπτύξει ο κ. Δημήτρης Βλάχος, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ροδόπης, ενώ η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ομιλιών με τίτλο «Ο Μύθος στην Εκπαίδευση», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Ελένη Μπολιάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Σύνολο Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. 

Αναφορικά με το περιεχόμενο της εισήγησης ο κ. Δημήτρης Βλάχος υπογραμμίζει ότι «Ο Δον Κιχώτης είναι ένας ήρωας που γεννήθηκε από την πένα του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες στις αρχές του 17ου αιώνα και 400 χρόνια τώρα εξακολουθεί να ταξιδεύει στον χρόνο, έχοντας στο πλευρό του τον Σάντσο. Ο μύθος του Δον Κιχώτη συνιστά την αυγή του μοντερνισμού στην ευρωπαϊκή  λογοτεχνία, ενώ  αφομοιώνει δημιουργικά ψηφίδες της ελληνικής φιλοσοφίας και της μυθολογίας. Κλασικό και μοντέρνο συγχρόνως, το μυθιστόρημα αυτό, πέρα από τις πρωτοποριακές για την εποχή του λογοτεχνικές αρετές, διαθέτει και ισχυρό παιδαγωγικό προσανατολισμό. Η ελευθερία, ο έρωτας, η φιλία, η αρετή, η τέχνη, η αλήθεια, η δικαιοσύνη, ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο, και πολλά άλλα ζητήματα πρακτικής ηθικής φιλοσοφίας, επίκαιρα ακόμη και σήμερα, γίνονται αντικείμενο πραγμάτευσης της μυθιστορηματικής γραφής του Θερβάντες. Μια ευκαιρία, λοιπόν, αναστοχασμού της αξίας του μοντέρνου αυτού μύθου αποτελεί και η διάλεξη αυτή»

www.paratiritis-news.gr/article/186517/Giati-o-Therbantes.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ) σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει στις 15 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κυψέλης του Δήμου Κομοτηνής (παλαιό κτήριο Καπναποθήκης -Οδός Γ. Κονδύλη 61) με θέμα: "Τα άλογα του Διομήδη και η ανθρώπινη επιθετικότητα. Παιδαγωγική αξιοποίηση του μύθου". Το θέμα της Εκδήλωσης θα αναπτύξει η κ. Γεωργία Χαμζαδάκη, Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Ροδόπης, στο πλαίσιο σειράς ομιλιών με τίτλο "Ο Μύθος στην Εκπαίδευση", που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Ελένη Μπολιάκη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

www.xronos.gr/ekdiloseis/i-ekpaideytiki-proseggisi-toy-mythoy

radiomax.gr/%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B6%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%B4/

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ) σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει στις 18 Μαΐου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής με θέμα: "Διδακτικές πρακτικές του μύθου στο δημοτικό σχολείο:Οι μύθοι του Ορφέα". Το θέμα της Εκδήλωσης θα αναπτύξει ο κ. Ιωάννης Σιγούρος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης, στο πλαίσιο κύκλου εισηγήσεων με τίτλο "Ο Μύθος στην Εκπαίδευση" που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Ελένη Μπολιάκη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

www.paratiritis-news.gr/details.php?id=180666

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ) σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει στις 30 Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής με θέμα: “Μύθοι και ήρωες στην τάξη: Η πορεία της ανάπτυξης”. Το θέμα της Εκδήλωσης θα αναπτύξει η κ. Γεωργία Χαμζαδάκη, Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας ΠΕ Ροδόπης, στο πλαίσιο κύκλου εισηγήσεων με τίτλο «Ο Μύθος στην Εκπαίδευση» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), με επιστημονική υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ελένη Μπολιάκη.

paratiritis-news.gr/details.php?id=179312

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει στις 16 Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής με θέμα: “Η κοινοτοπία του κακού: Η παιδαγωγική αξιοποίηση του μύθου του Star Wars”. Το θέμα της Εκδήλωσης θα αναπτύξει η κ. Ελένη Μπολιάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο κύκλου εισηγήσεων με τίτλο «Ο Μύθος στην Εκπαίδευση» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) με επιστημονική υπεύθυνη την κ. Ελένη Μπολιάκη.

paratiritis-news.gr/details.php?id=178964

—————

Πίσω


Επαφή

Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ)

Αγίου Γεωργίου 25
69132 Κομοτηνή


25310-36739